روش های موثر برای رتبه برتر شدن
بسیاری از دانش آموزان فکر میکنند ،رتبه برتر شدن هوش بالا یا توانایی خارق العاده میخواهد. اما در واقع ،رتبه برترها صرفا هوش بالایی ندارند، بلکه چگونگی تلاش موثر و روش اصولی برای رتبه برتر شدن را می دانند .طبق تحقیقات انجام شده، بسیاری از دانش آموزان درس خوان تنها به دلیل عدم دانستن روش اصولی مطالعه تلاش هایشان موثر واقع نشده است و نتیجه دلخواه را نگرفته اند . در این مقاله قصد داریم روش های طلایی موثر برای رتبه برتر شدن را با شما در میان بگذاریم .
فهرست
- همين حالا مطالعه را آغاز کنيد
- در برنامه درسی خود استراحت را جدی بگیرید
- برنامه خواب منظمی داشته باشید
- تست زنی اصولی داشته باشید
- «اثر فاصله »در مطالعه خود داشته باشید
- برای خود فواصل مرور تعیین کنید
- از قانون 50درصد پیروی کنید
- روی آینده و اهداف خود تمرکز کنید
همين حالا مطالعه را آغاز کنيد !
مجموعه از عوامل هستند که شما را از درس خواندن به موقع باز ميدارند و باعث ميشوند که شما درس خواندن را به آينده موکول کنيد.به تعويق انداختن درس خواندن، معمولاً با احساس گناه همراه است؛ ولى بايد بدانيد که اين مساله امرى ذاتى است. شايد با خود فکر کنيد که اگر زودتر شروع به درس خواندن کنيد، خسته خواهيد شد و تا رسيدن به روز برگزاري کنکور، نميتوانيد اين درس خواندن را ادامه دهيد. کنکور مانند دو ماراتن است ، در دو ماراتن، راه طولانى و خسته کنندهاى را در پيش داريد، و در حالي که نبايد تلاش خود را متوقف کنيد، انرژى خود را بايد بتوانيد حفظ کنيد و تا انتهاى مسابقه نيز بدويد. اگر ميخواهيد زماني که هنوز دير نشده است، درس خواندن را آغاز کنيد، براى حفظ انرژى کافى تا خط پايان و در طول مسير، بايد زمان خود را برنامهريزى کنيد.
در برنامه درسی خود استراحت را جدی بگیرید!
در برنامه درسى خود، زمانهايى را به استراحت يا انجام کارهايى که دوست داريد، اختصاص دهيد تا انگيزه و انرژى لازم را در خودتان براى درس خواندن حفظ کنيد. درس خواندن هوشمندانه، همراه با برنامهريزى درست، بسيار مفيدتر از درس خواندن سخت و فشرده است.
برنامه خواب منظمی داشته باشید.
براى اينکه بتوانيد براى مدت طولانيترى درس بخوانيد، بايد برنامه خواب درستى داشته باشيد. کساني که براى چندين ماه، تنها ٤ تا ٦ ساعت در شب ميخوابند، در حقيقت دو عملکرد مهم مغز خود را دچار اختلال ميکنند: انگيزه و هوشيارى. مطالعات نشان داده است که کمخوابى، موجب کاهش انگيزه فرد ميشود. در مورد هوشيارى نيز بايد گفت که توانايى مغز در داشتن تمرکز طولانى مدت، به ميزان زيادى با شب بيدارى يا کمخوابى کاهش مييابد. برنامه خوابى درستى را براى خود تعيين کنيد و در شب، ساعت را براى ٤٥ دقيقه قبل از خواب کوک کنيد تا بتوانيد براي يک خواب مطلوب آماده شويد و طبق برنامه خود حداقل 8 ساعت استراحت کنيد؛ آن وقت است که خودتان هم با ديدن بازدهى خود و وقت اضافى که پيدا ميکنيد متعجب خواهيد شد.
تست زنی اصولی داشته باشید
تنها يک شاگرد خوب بودن، گوش کردن در کلاس و جزوه نوشتن، کافى نيست؛ حتى ممکن است که نمرات شما در مدرسه خيلى هم خوب باشد، ولى نبايد فراموش کنيد که تفاوت فاحشى بين فهميدن يک مطلب و توانايى در تست زدن در کنکور وجود دارد. اين همان چيزى است که به آن درس خواندن غيرفعال ميگويند؛ به اين معنا که زمان زياد و تلاش زيادى را براى يادگيرى مطالب جديد صرف ميکنيم، بدون آنکه بتوانيم از هر يک از آنها در هنگام تست زنى استفاده کنيم. اينکه مطلبى را همان سر کلاس ياد بگيريد، خوب است، ولى نبايد خود را گول بزنيد. چالش واقعى وقتى است که بتوانيد از آنچه ياد گرفتهايد، درست استفاده کنيد. در کنار درس خواندن، تستزنى را نيز تمرين کنيد. اين موضوع نياز به آن دارد که از همين ابتدا، برنامهريزى تحصيلى درستى براى درس خواندن خود داشته باشيد.
«اثر فاصله »در مطالعه خود داشته باشید
هفت ساعت درس خواندن در طول يک هفته، به مراتب، بازدهى بيشترى نسبت به هفت ساعت درس خواندنِ پشت سر هم در يک روز دارد. مغز به ميزان زيادى (٢٠ درصد از ميزان سوخت و ساز استراحت) انرژى مصرف ميکند، و براى آنکه مطالب جديد، بهتر در حافظهتان باقى بمانند، بايد هم زمان با درس خواندنِ فعال، زمان مورد نياز به منظور بازيافت را نيز براى مغزتان فراهم کنيد. از آنجايي که مغز در خواب، به خصوص در مرحله مهمى از خواب به اسم “حرکت سريع چشم”، مسيرهاى عصبى جديدى را تقويت ميکند، هر چه چرخه خواب بيشترى در بين ساعتهاى درسى شما وجود داشته باشد، بازيابى مطالب و به ياد آوردن آنها در زمان برگزاري آزمون سراسري، برايتان آسانتر خواهد بود.
برای خود فواصل مرور تعیین کنید
ممکن است با خود فکر کنيد که اگر درس خواندن خود را همين حالا شروع کنيد، مطالبى را که ياد گرفتهايد، تا زمان برگزاري آزمون سراسري فراموش ميکنيد؛ در حالي که اين تصور کاملاً اشتباه است؛ مطالعات نشان داده است که ايجاد “فواصل مرور”، که يک روش اثبات شده در يادگيرى است، باعث ميشود که شما به جاى تکرار مداوم مطالب و نگهدارى آنها درحافظه، فواصل ميان مرور مطالبى را که در گذشته خواندهايد، افزايش دهيد و براى بازيافت مطالب، تلاش بيشترى کنيد، و در حقيقت با انجام اين کار، حافظه خود را قويتر کنيد و در نهايت، در جلسه آزمون، به زمان کلى کمترى نياز پيدا کنيد تا مطالبى را که در ابتداى سال خواندهايد به ياد آوريد.
از قانون 50درصد پیروی کنید
استنباط غلط از زمانى که در اختيار داريم، خود يکى ديگر از عواملى است که باعث ميشود تا ما درس خواندن را به آينده موکول کنيم. معمولاً اگر نياز باشد کارى را در يک فاصله زمانى طولانيتر به پايان برسانيم، زمان کمترى را براى انجام آن کار اختصاص ميدهيم .قانون ٥٠ درصد پيروى کنيد. به فرض اينکه درس خواندن را از همين حالا شروع کنيد، مدت زمان مورد نياز براى خواندن همه مطالب را تا زمان امتحان تخمين بزنيد و سپس ٥٠ درصد از زمانى را که تخمين زدهايد، به کل آن اضافه کنيد. با استفاده از اين روش، به طور قطع تخمين درستترى از اينکه چه زمانى بايد درس خواندن را شروع کنيد، به دست خواهيد آورد.
روی آینده و اهداف خود تمرکز کنید
در حالي که نياز به درس خواندن براى موفقيت در کنکور، همواره در ما وجود دارد، و اگر تنها منتظر احساس انگيزه قوي باشيد، کارتان به ماهها و لحظههاى آخر کشيده ميشود. در چنين مواقعى، روى آينده و هدف نهايىتان تمرکز کنيد و مدام با خود تکرار کنيد و بر اين باور باشيد که پيمودن راه و تلاش و فعاليتهاي هر روزهتان، شما را يک قدم به هدفتان (مثلاً قبولى در رشته مورد علاقهتان) نزديکتر ميکند، و براي خود برنامهريزى کنيد و به اين موضوع دست پيدا کنيد که انجام چه کارهايى در زماني که در اختيار داريد يا حذف چه چيزهايى از زندگيتان، ميتواند شما را به موفقيتى که در ذهن داريد، زودتر برساند.
دوره های آموزش امتحان نهایی استادبیست تمام مطالب کتاب درسی را در مدت زمان کم و با کیفیت بالا جهت کسب بالاترین نمره در امتحانات آماده کرده است ، جهت مشاهده و دریافت دوره ها کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید