چگونه در امتحانات نهایی موفق شویم؟ | تکنیک های موفقیت در امتحانات نهایی
امتحانات نهایی در پایه های نهم و دوازدهم برگزار میشود که موفقیت در آن به دلیل تاثیر در آینده تحصیلی دانش آموز امری مهم و ضروری است ، به همین دلیل در این مقاله سعی داریم نکاتی را بیان کنیم که به شما برای موفقیت در امتحانات نهایی کمک میکند ، نمراتی که دانش آموزان در امتحانات نهایی نهم کسب میکنند رشته تحصیلی آن ها را مشخص میکند ، همچنین نمراتی که در امتحانات نهایی دوازدهم کسب میشود در رتبه کنکور دانش آموز تاثیر گذار خواهد بود.
چگونه در امتحانات نهایی بیست بگیریم؟
بیست گرفتن در امتحانات نهایی با رعایت نکاتی که در این مقاله ذکر میشود امکان پذیر خواهد بود :
بررسی سوالات امتحانات نهایی سال های گذشته
سوالات امتحانات نهایی سال های گذشته را تهیه کنید و با نمونه سوالات آشنا شوید ، بهترین تمرین برای جواب دادن به سوالات تشریحی و تسلط بر روی آن ها ، بررسی سوالات امتحانات نهایی سال های گذشته است. همچنین شما باید به مباحثی که اخیرا تدریس شده اند نیز توجه کافی داشته باشید زیرا که این دروس نسبت به دروس دیگر کمتر مرور شده و تسلط شما بر این مباحث کمتر میباشد.
میتوان گفت 70 درصد سوالات امتحانات نهایی تکراری هستند ( ممکن است صورت سوال تغییرات کوچکی داشته باشد یا ترتیب اعداد تغییر کند )
بررسی بارم بندی امتحانات نهایی
با بررسی بارم بندی دروسی که باید امتحان دهید میتوانید اهمیت مباحث مختلف هر درس را متوجه شوید و زمان بیشتری را به مبحثی که نمره بیشتری دارند اختصاص دهید ، این موضوع برای دانش آموزانی که زمان کمی دارند و یا تسلط کافی به کتاب درسی ندارند از اهیمت بیشتری برخوردار است زیرا میتوانند با بررسی بارم بندی مباحث مختلف یک درس مباحثی را مطالعه کنند که نمره بیشتری برای آن ها خواهد داشت.
پکیج های امتحان نهایی تابیست با رعایت اهمیت مباحث هر درس به شما برای موفقیت در زمان کوتاه در امتحانات نهایی کمک خواهد کرد.
افزایش ساعت مطالعه
ساعات مطالعه خودتان را در اردیبهشت ماه افزایش دهید. به این ترتیب علاوه بر انجام تکالیف و مطالعه درس های جدید ، به رفع ضعف ها و مرور مطالب نیز می رسید. البته در روزهای پایانی هفته برای خود استراحتی در نظر بگیرید
که انرژی خود را برای خرداد ماه و امتحانات نهایی ذخیره کنید.
حفظ آرامش
اگر پیش بینی های شما در کسب نمرات عالی در امتحانات درست نبود، خودتان را تحت فشار روانی قرار ندهید. آرامشتان را حفظ و سعی کنید که منطقی باشید. اگر حساسیت به خرج دهید آرامش و انرژی خود را از دست می دهید و برای ادامه امتحانات با مشکل مواجه می شوید ، از روزهایی که بین برگزاری امتحانات نهایی قرار گرفته اند ، به خوبی استفاده کنید ، بعد از تمام شدن یک امتحان، استراحتی کوتاه در حد یکی دو ساعته کافی است تا مطالعه خود را برای آزمون بعدی آغاز کنید.
نحوه مطالعه برای امتحان نهایی
در این قسمت روش های درس خواندن برای امتحان نهایی نهم و دوازدهم بیام میشود ، با رعایت این روش ها شما به موفقیت در امتحانات نهایی نزدیک میشوید:
1. کتاب درسی را بخوانید
سوالات امتحانات نهایی را هم سطح با بار علمی تمامی داوطلبان سراسر کشور طراحی می کنند. این سوالات درجه سختی خاص خود را دارند و هرگز خارج از سطح کتاب طراحی نمی شوند. شما باید با تمرکز زیاد کلمه به کلمه کتاب درسی را بخوانید و روی آن تسلط پیدا کنید. هنگامی که مطالب را به خوبی یاد بگیرید، با دیدن یک کلمه از درس تمام مطالبی که خوانده اید در ذهن شما تکرار می شوند.
2. نمونه سوالات را حل کنید
در درجه اول باید تمام تمرین ها، نمونه سوالات، هر نوع مثال حل شده و یا حل نشده و هر چیزی که جنبه سوالی در کتاب درسی دارد را بخوانید و مسائل را حل کنید. بعد از آن سعی کنید تا حداقل نمونه سواالت 5 سال اخیر امتحان نهایی
را حل کنید. مطالعه و حل کردن این سوالات باعث می شود شما با دیدگاه طراحان سوالات امتحانات نهایی آشنا شوید.
3. برنامه ریزی داشته باشید
یک برنامه دقیق و حسابی یکی از روش های 20 گرفتن در امتحانات نهایی است سعی کنید این مدت را به طور دقیق و با منطق برنامه ریزی کنید ، خودتان را در این راه فریب ندهید ، باید برنامه ای بریزید که به آن تعهد داشته باشید.
4. درس یک روز را در همان روز مرور کنید
اگر درسی را که در روز در مدرسه تدریس میشود همان روز در خانه مرور کنید، متوجه تاثیر آن بر روی نمرات خود خواهید شد. بنابراین درس هر روز را همان روز که از مدرسه آمدید مطالعه کنید. در خواندن کتاب های درسی که مطالب آن ها مرتبط به هم نیستند باید اولویت بندی را انجام دهید به این معنا که فصل هایی را که ارزش نمره بالاتری دارند، در اولویت قرار دهید و این فصل ها را بیش تر بخوانید؛ بعد از خواندن و تسلط بر آن ها به سراغ فصل های دیگر بروید.
5. عوامل حواسپرتی را از خودتان دور کنید
یکی از مهم ترین عوامل حواسپرتی و عدم تمرکز در هنگام درس خواندن چک کردن مکرر گوشی و تلفن همراه است. شاید فکر کنید که یک نگاه و بازدید کوتاه از صفحه، کانال ها و یا گروه های مجازی تان تاثیری در کیفیت مطالعه شما ندارد. اما حقیقت این است که اثر منفی این عمل فراتر از چیزی است که می پندارید. بهتر این است در هنگام درس خواندن تا حد امکان گوشی را خاموش کنید یا سعی نمایید که بتدریج و با برنامه ای درست اعتیاد به آن را کنار بگذارید.
6. برای دیگران بخوانید
یک روش درس خواندن برای امتحان نهایی این است که بعد از اینکه مبحث یا درس مورد نظر را مطالعه کردید، آن را با صدای بلند برای یکی از دوستان یا اعضای خانواده بخوانید. اگر چنین کسی را نداشتید می توانید با صدای بلند و از حفظ برای خودتان توضیح دهید. نوشتن هم می تواند چنین عملکردی داشته باشد. وقتی آنچه را که مطالعه کرده اید برای کسی می خوانید، در حقیقت شما دارید آنچه را که یاد گرفته اید تمرین می کنید. به علاوه با این کار متوجه خواهید شد که تا چه حد درس را خوب متوجه شده اید، به تقویت آن کمک می کنید و در نهایت بر روی درس کامل مسلط می شوید ، این مورد تاثیر زیادی بر موفقیت شما در امتحانات نهایی خواهد داشت.
7. خودتان را معلم تصور کنید
بهترین روش درس خواندن برای امتحان نهایی این است که خود را جای طراح سوال یا معلم بگذارید. به این معنی که هنگامی که دارید مبحثی را می خوانید به این فکر کنید که چه سوالاتی می توان از آن استخراج کرد.این روش مخصوصا برای امتحاناتی که معلمتان طراح سوال است بسیار پرکاربرد است، چرا که شناخت نسبی از معلم خود دارید. مزیت بزرگ طرح سوال در این است که عالوه بر کنجکاو کردن برای یافتن پاسخ، شما را به محتوای درسی مسلط می کند و در تکنیک های مطالعه بسیار توصیه می شود. علاوه بر این، این کار باعث می شود تا تمرکز بالایی داشته باشید و زمان طولای تری را به مطالعه بپردازید. از سوالاتی که دبیر در طول سال نیز طرح کرده و پرسیده نیز می توانید الگو بگیرید.
مدیریت زمان
معمولا فرجه و زمان ها که در امتحانات برای دروس اختصاصی داده میشود کم است و برای خواندن کل کتاب کافی نیست . در نتیجه یک کار بسیار مهم مرور چندباره قبل از شروع امتحان ها است ، در زمان امتحان نیز درس ها را فشرده تر ازقبل بخوانید تا حتما یکبار مطالعه کامل شود و سپس به سراغ مرور ها بروید . ممکن است برای برخی دروس در برنامه بیش از حد نیاز وقت تعیین شود در این صورت شما میتوانید مطالعه دروس را تقسیم کنید البته نباید به امتحان مدنظر برای این بازده زمانی لطمه وارد کنید ، در این صورت شما به موفقیت در امتحانات نهایی نزدیک تر میشوید.
شیوه پاسخگویی به سوالات امتحان نهایی
کسی که برگه شما رو تصحیح میکند (معلم یا مصحح امتحانات) نمره شما را مشخص میکند! این فرد به دلیل خستگی حوصله ندارد دنبال جواب شما داخل برگه های مختلف باشد ! اگر میخواهید نمره خوب کسب کنید ،به این نکات نگارشی توجه کنید:
- همیشه اول امتحان اسم و فامیلی خود را بنویسید.
- وقتی در پاسخنامه میخواهید جواب بدهید ، حتما مشخص کنیداالن جواب چه سوالی را میدهید! مثلا جواب سوال 1 قسمت الف .
- خوانا و واضح بنویسید! آخر هر سوال خط بکشید تا با سوالات بعدی اشتباه نشود.
- سعی کنید در جای مشخص هر سوال جواب را بنویسید و از آدرس دادن ادامه سوال در صفحات دیگر، پرهیز کنید! اگه مجبور شدید کامل و واضح آدرس بدید! (ادامه قسمت ب سوال 2 در پشت صفحه!) زمانی که خواستید ادامه سوال را بنویسید ، کامل بیان کنید که ادامه چه سوالی است!
- سعی کنید با فاصله و منظم بنویسید! دردرس های محاسباتی حتما جواب آخر را در کادر بگذارید! فرمولها و جایگذاری عددها را واضح بنویسید!
نحوه کنترل استرس امتحانات
مدیریت بحران
اگر امتحان سخت باشد ، مسلماً برای همه سخت است ! خودتان را سرزنش نکنید که چرا بلد نیستید، چرا کم خواندید ، چرا… به زمان حال فکر کنید! ، الان وقت ندارید دوباره بخوانید! در این زمان فقط وقت دارید به سواالت جواب بدهید! پس با روحیه باشید! تضعیف روحیه ، فقط باعث میشود نکاتی را هم که بلد هستید ، فراموش کنید ، اما اگر خود را کنترل کنید و استرس نگیرید ، میتوانید حتی سوال هایی که بلد نیستید را با ابتکار حل کنید !
ترتیب سوالات
هیچ وقت اول امتحان ، همه سوالات را با هم نخوانید ! زیرا باعث میشود ، حجم زیادی از مطالب در ذهن شما بیاید و باعث استرس شود پس از سوال اول شروع کنید!
اگه پاسخ را نمیدانستید ، سوال بعدی…
خیلی وقتها ممکن است بار اول که یه سوال رو میخوانید ، احساس کنید پاسخ را نمیدانید! اما به جای اینکه ناراحت شوید و زمان خود را هدر دهید ، آن سوال را مشخص کنید و
سراغ سوالات دیگر بروید! درابتدا سوال هایی که بلد هستید را حل کنید ، در آخر به سوالاتی که نتوانستید حل کنید، برگردید! ، اگر فقط به سوالات سخت مشغول شوید، وقت کم می آورید و سواالت آسان و نمره آور رو از دست میدهید! حتما مدیریت داشته باشید!
تاثیر مرور مطالب بر کاهش استرس
شب قبل از امتحان خالی از استرس و خستگی نیست این زمان را فقط به مرور خلاصه نویسی هایتان بپردازید. به هیچ وجه به دنبال یاد گرفتن مطالب جدید نباشید، چرا که نه تنها در ذهن شما ثبت نمی شود بلکه به شما استرس زیادی وارد می کند و شما را از موفقیت در امتحانات نهایی دور میسازد ، برای مرور می توانید فلش کارت ها یا برگه های خلاصه برداری را قبل از خواب به سرعت مرور کنید. سعی کنید شب را به موقع و با آرامش بخوابید. افکار منفی را به خود راه ندهید. به دانش خود و هر آنچه خوانده اید اعتماد داشته باشید و به این فکر نکنید که کم کاری کرده اید.
امتحان تشریحی نمره منفی ندارد!
به یاد داشته باشید که امتحان تشریحی نمره منفی ندارد پس حتماً همه سواالت را بنویسید! حتی اگه مطمئن هستید جواب شما اشتباه است! در سوالاتی که نیاز به فرمول دارند، هر چیزی یادتان میآید بنویسید! حتی ساده ترین فرمول ها را بنویسید! در سوالات توضیحی، سعی کنید از خودتان و جمع بندی اطلاعات قبلی پاسخ خود را بدهید ، امکان دارد با همین نوشتن ناقص سوال، ذهنتان فعال شود وبتوانید حداقل نصف سوال را جواب بدهید! با این کار هیچ چیزی را از دست نمیدهید! حتی اگر کامل اشتباه بنویسید!! ، اما امکان دارد از سوالی که میخواستید سفید بگذارید، حداقل 0.25 بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید